donderdag, 3. april 2008 - 10:32

Opnames 'When the River Calls' in Rotterdam

Rotterdam

Het jaarlijkse evenement 'Race of the Classics', waarbij met een vloot historische zeilschepen tussen Nederland en Engeland wordt gevaren, zal een speciale plaats krijgen in de internationale speelfilm 'When the River Calls' van de bekende Engelse regisseur Kenneth Hope. Hierover hebben de Rotterdamse filmproducent Firenze Film BV en de organisatie van 'Race of the Classics' overeenstemming bereikt. De 'Race of the Classics' met de Veerhaven in Rotterdam als vertrekpunt is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste zeilrace van Europa voor non professionals op klassieke schepen.

De spannende psychologische thriller 'When the River Calls', die najaar 2008 / voorjaar 2009 met een internationale cast zal worden opgenomen, voert langs tal van bekende locaties in Rotterdam en het Rotterdams havengebied. De Engelstalige film, die naar verwachting in de nazomer van 2009 in Nederland in première gaat, en internationaal in een groot aantal landen zal worden uitgebracht, is dan ook een geweldige promotie voor Rotterdam als filmstad.

De speelfilm 'When the River Calls' is de eerste van een reeks jaarlijks vanuit Rotterdam te produceren internationale speelfilms. Films van hoge kwaliteit, bestemd voor bioscoop, dvd-markt, en televisie.

Filmsponsoring is voor velen nog een onbekend fenomeen. De mogelijkheden voor het bedrijfsleven om, middels speelfilms van hoge kwaliteit, de naamsbekendheid te vergroten en promotionele campagnes op te zetten zijn echter ongekend.

Zo biedt de speelfilm 'When the River Calls' sponsors, naast naamsvermelding, tal van promotie- en netwerkmogelijkheden. Hierbij kan worden gedacht aan: setbezoek, gratis bioscoopkaartjes, gratis gadgets, figureren bij speciale opnamen, gebruik bedrijfslocatie bij speciale opnamen, bijwonen galapremière, ontmoeting met cast en crew, speciale voorvertoning, etc. Rondom de speelfilm kunnen dan ook zonder uitzondering marketingcampagnes worden opgezet. Deze zullen echter nooit afbreuk mogen doen aan het verhaal.
Categorie:
Tag(s):