zaterdag, 29. maart 2008 - 17:48

Opnieuw aanhouding in diefstal nikkel

Alblasserdam

De politie heeft de afgelopen week twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de diefstal van een grote hoeveelheid nikkel bij een bedrijf aan de Ruigenhil in Alblasserdam. De aangehouden verdachten zijn een 36-jarige vrouw en een 40-jarige man, beiden uit Rotterdam.

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal. De vrouw is inmiddels weer heengezonden, de man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Eerder werd al een 32-jarige man uit Rotterdam door de politie aangehouden. In de periode begin 2007 tot en met januari 2008 vonden er in een bedrijf aan de Ruigenhil in Alblasserdam verschillende diefstallen van grote hoeveelheden nikkel plaats. In december 2007 werd een verdachte, eerder werkzaam bij het bedrijf, overlopen maar wist te ontkomen. Hij bleek honderden kilo’s nikkel te hebben klaargezet vanuit een productieruimte. Hiervan werd door het bedrijf aangifte gedaan. Naar aanleiding daarvan werd door de recherche een nader onderzoek ingesteld. Na onderzoek en op basis van het signalement van de verdachte, werd de 32-jarige verdachte aangehouden. De man bleek bij een bedrijf in Rotterdam de nikkel in sporttassen te hebben aangeboden.
Provincie:
Tag(s):