donderdag, 27. november 2008 - 16:04

Opnieuw aanhoudingen na inbraak in lokwoning

Den Haag

Politie Haaglanden hield op dinsdag vier november vijf Hagenaars van 16 en 17 jaar aan op verdenking van inbraak in een lokwoning in de Schilderswijk.

Teneinde het aantal woninginbraken in het werkgebied te bestrijden, richtte personeel van Politiebureau Hoefkade in samenspraak met het Openbaar Ministerie begin september een lokwoning in. Het is voor het eerst dat Politie Haaglanden een lokwoning gebruikte als opsporingsmiddel.

Toen de woning op donderdag 25 september schoongepoetst en voorzien van camera’s werd ‘opgeleverd’, ging al na 50 minuten het alarm af. Hoewel men aanvankelijk dacht met een valse inbraakmelding te maken te hebben, bleek al snel dat er daadwerkelijk in de woning was ingebroken. Uit de woning werden onder andere mobiele telefoons, kleingeld en een Tom-Tom-dummy weggenomen.

Dankzij de camerabeelden van de inbraak kon de recherche vijf van de zes inbrekers herkennen. Met toestemming van de Officier van Justitie hield het rechercheteam op 4 november het viertal aan. De vijfde verdachte zat inmiddels al vast voor een andere woninginbraak. De politie is nog op zoek naar de identiteit van de zesde verdachte.

De verdachten verschenen op dinsdag 18 november voor de raadkamer. Daar werd hun voorlopige hechtenis met dertig dagen verlengd.
Provincie:
Tag(s):