maandag, 25. februari 2008 - 10:38

Opnieuw actie 'Uw belasting klemt'

Rotterdam

Deurwaarders van Gemeentebelastingen hebben afgelopen zaterdag met de ANPR-camerawagen 77 auto’s van wanbetalers opgespoord. De gemeente heeft in totaal voor 107.193 euro aan achterstallige betalingen beslag gelegd. Daarop werd door de wanbetalers rap 38.500 euro betaald. Eén wanbetaler rekende zelfs 7000 euro af. De gemeente liet 15 auto’s direct afvoeren.

Vorig jaar is Gemeentebelastingen de actie ‘Uw belasting klemt’ gestart en honderden auto’s van wanbetalers zijn in 2007 opgespoord en in beslag genomen. Naast de succesvolle ANPR-acties in samenwerking met de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond en de landelijke Belastingdienst gaat Gemeentebelastingen door met de actie ‘Uw belasting klemt’.

Nadat op de auto beslag is gelegd, heeft de wanbetaler nog vier weken de tijd om de belastingschuld te betalen. Doet hij dat niet, wordt de auto via een openbare internetveiling verkocht. Gemeentebelastingen is begin dit jaar - in samenwerking met Troostwijk Veilingen B.V. - gestart met Executieveiling.nl voor gedwongen verkopen.
Provincie:
Tag(s):