woensdag, 29. oktober 2008 - 21:30

Opnieuw celstraf geëist in hoger beroep ex-Aholdtop

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag 29 oktober in hoger beroep 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar, geëist tegen de heer van der Hoeven, voormalig CEO van Ahold. Dit heeft het OM woensdag laten weten.

Tegen de heer Meurs, voormalig CFO van Ahold, is 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist, met een proeftijd van 2 jaar. Tegen de heer Andrea is 6 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, een werkstraf van 120 uur en een geldboete van EUR 120.000.

Tegen de heer Fahlin, voormalig lid van de raad van commissarissen van Ahold, eist het OM een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 6 maanden met een proeftijd van 2 jaar en een geldboete van EUR 120.000.

Bij het formuleren van de strafeis heeft het OM in overweging genomen dat verdachten ernstige schade hebben toegebracht aan de integriteit van het ondernemingsbestuur. Dit heeft geleid tot grote financiële schade voor zowel het Ahold concern als voor beleggers in aandelen Ahold.

Verdachten hebben door hun handelen ook het vertrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven in het algemeen ernstig geschonden. Volgens advocaat-generaal Peter Greve zijn onvoorwaardelijke gevangenisstraffen een passende reactie op de ernst van de feiten en de verwijtbaarheid daarvan.
Provincie:
Tag(s):