maandag, 29. september 2008 - 13:34

Opnieuw Goudse buschauffeur bedreigd

Gouda

De politie heeft zaterdag een 15-jarige jongen uit Moerkapelle aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van een buschauffeur in Gouda. Dit maakt een woordvoerder bekend.

Dinsdag 23 september werd de chauffeur door twee jongens bedreigd. Rond 20.45 uur was de buschauffeur op het station van Gouda en stond hij buiten de bus te wachten tot het moment dat hij zijn weg weer kon vervolgen. Drie jongens kwamen op hem aflopen. Een van hen wilde zijn fiets mee in de bus nemen, waarop de chauffeur aangaf dat dit niet was toegestaan.

De jongen wilde vervolgens zonder kaartje de bus instappen. De buschauffeur weigerde hem de toegang waarop de jongen hem uitschold en bedreigde. Een tweede jongen bemoeide zich ermee en schold de chauffeur eveneens uit. De jongens liepen vervolgens weg, richting centrum, maar vonden het nog wel nodig om een harde klap tegen de bus te geven.

De politie hield donderdagmorgen 25 september, op basis van getuigenverklaringen, een 19 jarige jongen uit Moerkapelle, aan. Donderdagavond werd een tweede verdachte, een plaats- en leeftijdsgenoot gehoord en zaterdag werd de derde verdachte, een 15 jarige plaatsgenoot, aangehouden. Deze verdachte wordt maandag 29 september voorgeleid voor justitie.

Volgens een zegsman van het politiekorps staat deze bedreiging los van eerdere incidenten in Gouda.

Op 13 september weigerden buschauffeurs om in een deel van de wijk Oosterwei in Gouda te rijden. De buschauffeurs waren een lange reeks aan incidenten zat dat werd veroorzaakt door jongeren. Tijdens de ritten werden chauffeurs bedreigd, beroofd en bespuugd. Inmiddels rijden de bussen weer, nadat er betere bescherming was toegezegd.
Provincie:
Tag(s):