maandag, 21. april 2008 - 7:19

Opnieuw grote brand in Delft

Delft

In de nacht van zondag op maandag heeft brand gewoed in een kamerverhuurbedrijf aan de Voldersgracht in Delft. Twee bewoners stonden bij aankomst van de brandweer op het dak en werden via een hoogwerker naar beneden gehaald. Zeven bewoners konden met vluchtmaskers van de brandweer het pand verlaten.

De brand werd even voor 02.00 uur door de bewoners gemeld. De brandweer trof een brandhaard aan onder een trap op de eerste verdieping. Het vuur was inmiddels via een openstaande deur doorgeslagen naar een kamer op de tweede verdieping. Gezien het grote aantal mensen dat zich nog in het pand bevond werd door de brandweer opgeschaald naar “grote brand�, om met voldoende mankracht een snelle redding mogelijk te maken. De brand bleef beperkt van omvang en was binnen een half uur onder controle.

Vier bewoners werden voor onderzoek naar ziekenhuizen vervoerd in verband met ademhalingsproblemen. De overige bewoners werden ter plaatse door de ambulancedienst nagekeken.

De technische recherche stelt een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Daarbij wordt ook gekeken naar een mogelijk verband met twee recente branden in een soortgelijk pand van dezelfde eigenaar.
Provincie:
Tag(s):