donderdag, 10. april 2008 - 10:19

Opnieuw huiszoekingen in zaak Tevfik Igli

Leeuwarden

Op verzoek van het Openbaar Ministerie heeft de rechter-commissaris in de rechtbank Leeuwarden in het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 41-jarige Tevfik Igli uit Leeuwarden, gisteren opnieuw doorzoekingen gedaan in twee panden in Leeuwarden.

In de woning en het broodjeshuis Olympus van de verdachte, de 42-jarige man uit Leeuwarden die sinds 11 februari 2008 vastzit, zijn enkele kledingstukken in beslag genomen voor nader technisch sporenonderzoek. Vlak na verdachtes arrestatie werden de panden ook al eens doorzocht. Er werden toen diverse goederen zoals computers en kledingstukken in beslag genomen.

Op maandag 11 februari 2008, rond halfzes ’s ochtends, werd de 41-jarige Tevfik Igli op de Groentemarkt in Leeuwarden in zijn auto door meerdere kogels getroffen. Het slachtoffer is nog uit de auto gekomen maar overleed kort daarna op straat aan zijn verwondingen. Op diezelfde dag werd de 42-jarige verdachte in deze zaak aangehouden.

Door middel van een flyeractie tijdens de stille tocht op donderdag 14 februari en via de media (kranten en Plysjepost) is een oproep gedaan om informatie te verkrijgen die klaarheid in de zaak kon brengen. Ook de Turkse gemeenschap in Leeuwarden is actief benaderd. Hierop reageerden in totaal 31 mensen.

Een week na het misdrijf werd een passantenonderzoek gehouden. In totaal 38 mensen zijn na dat onderzoek uitgenodigd voor een nader gesprek. Op 11 maart volgde er nog een uitzending van Opsporing Verzocht. Deze leverde nog zeven reacties op die echter geen antwoord gaven op de vraag wat het motief achter de moord zou kunnen zijn en wie de twee personen zijn die vanaf de plaats van het misdrijf richting de Nieuwestad respectievelijk de Oude Oosterstraat zijn gerend of gelopen.

De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij het misdrijf. Hij zit in voorarrest met beperkingen, wat inhoudt dat hij, behalve met zijn advocaat, geen contact met de buitenwereld mag hebben. Het onderzoek is nog steeds in volle gang; het rechercheteam werkt met 38 mensen aan de zaak.
Provincie:
Tag(s):