donderdag, 27. november 2008 - 12:18

Opnieuw loverboys aangehouden

Amsterdam

De politie heeft opnieuw twee loverboys aangehouden. De twee verdachten maken deel uit van de groep Turkse van mensenhandel verdachte mannen, die op dinsdag 11 november 2008 zijn aangehouden.

Donderdag 20 november 2008 werd op de luchthaven Schiphol een 42-jarige verdachte aangehouden vlak voordat hij op het vliegtuig wilde stappen richting Turkije. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan mensenhandel en het witwassen van geld. De verdachte had een behoorlijke hoeveelheid geld in zijn onderbroek verstopt en dat is in beslag genomen. Binnen het onderzoek is de verdachte naar voren gekomen als illegale "taxichauffeur". Hij wordt ervan verdacht prostituees te hebben opgehaald en te hebben weggebracht naar hun werkadressen. Hij deed dit vermoedelijk in opdracht van eerder aangehouden verdachten.

Vandaag, woensdag 26 november 2008, is een 37-jarige Marokkaanse verdachte aangehouden op verdenking terzake mensenhandel en het witwassen van geld. Er zijn, door slachtoffers, meerdere verklaringen afgelegd waaruit naar voren kwam dat zij voor hem in de prostitutie hebben gewerkt.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat hij met grote regelmaat op het internet surfde en op zoek was naar jonge vrouwen. Het vermoeden bestaat dat hij hen mogelijk in de toekomst voor hem in de prostitutie wilde laten werken. Hij opereerde op het internet onder de profielnamen "Nino" en "Gilette".
Provincie:
Tag(s):