maandag, 17. maart 2008 - 14:01

Opnieuw zwarte zeehond in zeehondencrèche

Pieterburen

In de zeehondencrèche in Pieterburen is dit weekeinde een pikzwarte zeehond binnengebracht. Het dier werd aangetroffen op het strand van Brouwersdam in Zeeland. Twee jaar geleden werd ook al eens jonge zwarte zeehond gevonden, die kreeg toen de bijnaam pikzwarte Lola.

Het jonge dier is een mannetje en heeft van de verzorgers de tijdelijke naam Black Jack gekregen. ‘Het is heel bijzonder dat een zeehond met deze afwijking (melanisme, het tegenovergestelde van albinisme) wordt geboren: Zwarte Lola was het tweede geval in 35 jaar. Daarom gaat de Zeehondencrèche onderzoeken of het DNA van deze jonge zwarte zeehond overeenkomt met dat van Zwarte Lola.

Zwarte Lola zelf, die vaak wordt gezien op de zandbanken rond Vlieland en Terschelling, is nu twee jaar en te jong om voor nakomelingen te zorgen. Het is interessant om te weten of dit dier dezelfde vader en / of moeder heeft’, aldus een woordvoerder van de zeehondencrèche.

Mensen kunnen vanaf nu een passende naam voor de zwarte vondeling bedenken. De bedenker van de leukste naam krijgt een heel bijzondere prijs van de zeehondencrèche.
Provincie:
Tag(s):