dinsdag, 15. juli 2008 - 21:29

Oppassende schoonmaakster blijkt kleptomaan

Tilburg

Maandagmorgen zijn tijdens een huiszoeking onder leiding van de rechter-commissaris in een woning van een 49-jarige Bredase, in de wijk Princenhage, een groot aantal van vermoedelijk diefstal afkomstige voorwerpen aangetroffen. Het gaat onder meer om tafelzilver, sieraden en oude munten. De politie vermoedt dat de vrouw bij ten minste drie adressen waarvoor zij als oppas of schoonmaakster werkte de spullen gestolen heeft. De politie gaat een nader onderzoek instellen naar de herkomst van alle in beslag genomen goederen.

De vrouw viel door de mand na een aangifte van een 46-jarige Bredase die op een adres in de Bredase binnenstad woont. De verdachte had bij haar in de periode van februari t/m mei 2008 als kinderoppas gewerkt. Geleidelijk ontstonden verdenkingen bij de aangeefster dat haar oppas spullen uit de woning meenam. Het gaat dan om oorbellen, een linnen foulard, tafelgerei zoals zilveren fruitmesjes en een zilveren beker. Zij besloot aangifte te doen tegen de kinderoppas omdat er niemand anders voor de diefstallen in aanmerking kwam.

Bij nader onderzoek op het politiebureau bleek dat er tegen de verdachte in 2006 ook twee keer aangifte was gedaan van diefstal, eveneens gepleegd tijdens dienstbetrekking in woningen in respectievelijk het Ginneken en het Ruitersbos. De verdachte was toen wel gehoord, maar niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs.

In de woning van verdachte werden in kasten op de overloop en elders enkele honderden voorwerpen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Zo zijn er onder meer een zilveren bestek, kandelaars, sieraden waaronder ringen,armbanden en oorbellen en een linnen foulard in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):