dinsdag, 18. november 2008 - 12:50

Opslagschuur in vlammen opgegaan

Bemmel

Maandagavond is aan het Kattenleger in Bemmel een grote opslagschuur compleet door brand verwoest. De schuur die opslag bood aan autos en motorvoertuigen stond bij aankomst van de brandweer al volledig in brand. Wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen naar het nabijgelegen woonhuis.

Bij het ontdekken van de brand hebben bewoners getracht de inventaris te redden. Hierbij heeft een persoon lichte brandwonden opgelopen, een tweede persoon had last met ademhalen. Beiden zijn ter plaatse door de ambulance behandeld.

Rond 19.45 kwam bij de regionale alarmcentrale de melding binnen van brand in de schuur. Omdat de schuur niet meer te redden was heeft de brandweer volledig ingezet op het voorkomen van uitbreiding naar het woonhuis wat ongeveer 8 meter verderop stond. Door deze aanpak is uitbreiding voorkomen en liep het woonhuis alleen lichte rookschade op. De schuur van ongeveer 10 x 15 meter is inclusief inventaris, bestaande uit auto motoren, volledig verwoest. Bij het bestrijden van de brand zijn 2 blusvoertuigen, een autoladder en een motorspuit ingezet. Na ongeveer een half uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brandweer is nog wel enige tijd bezig geweest met het nablussen van de brand.
Provincie:
Tag(s):