zondag, 5. oktober 2008 - 17:26

Opstandig mannetje houdt politie flink bezig

Renesse

Een 17-jarige jongen uit de gemeente Schouwen Duiveland is vannacht omstreeks 02.00 uur aangehouden door de Zeeuwse politie.
Hij had zonder aanleiding een 20-jarige Zierikzeeenaar op zijn gezicht geslagen en moest daarom mee naar het bureau. Onderweg daarheen spuugde en beledigde hij de agenten die hem naar het bureau brachten.

Op het bureau aangekomen is de 17-jarige in een ophoudkamer geplaatst. Daar heeft hij het op de één of andere manier voor elkaar gekregen zichzelf een bloedneus toe te brengen. Hierna is besloten dat de jongen overgebracht moest worden naar een politiecel in Torentijd. Dat is gebeurd en de jongen bleef ook tijdens die rit beledigende taal uitslaan en spugen naar de agenten. Hij is in verzekering gesteld en zondagmorgen is hij gehoord over zijn gedrag. Hij zit op dit moment nog steeds vast.

De man uit Zierikzee heeft aangifte gedaan van mishandeling. De zaak wordt nog verder onderzocht. Een en ander heeft plaatsgevonden op de Hogezoom in Renesse. Terwijl de 17-jarige op het politiebureau in Renesse is de ophoudkamer zat heeft hij deze ondergespuugd. Dit kamertje zal moeten worden gereinigd, de kosten hiervan worden op de 17-jarige verhaald.
Provincie:
Tag(s):