maandag, 30. juni 2008 - 11:18

Opstartproblemen bij pendeldienst GVB

Amsterdam

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB heeft maandagmorgen enige opstartproblemen gehad met de pendeldienst die een klein deel van de reizigers moet vervoeren die niet met de metro kunnen door de onderhoudswerkzaamheden in de metrotunnel. De komende zeven weken is er tussen Amsterdam CS en station Amstel geen metro-verbinding omdat de tunnel wordt gerestaureerd.

Volgens een woordvoerder van het GVB heeft men via een uitzendbureau in de vervoerssector een aantal buitenlandse bestuurders aangetrokken om het hoge aantal bussen te laten rijden. Ondanks een spoedcursus van een week bleken er toch nog chauffeurs die of niet wisten hoe ze de bus aan de praat moesten krijgen of geen kennis hadden van de route die ze moesten rijden.

De woordvoerder zegt tegenover Blik op Nieuws: ‘Ik kan niet ontkennen dat er wat opstartproblemen waren maandagmorgen. De chauffeurs hebben een goede opleiding van ons gekregen voor de route, het afstempelen van de strippenkaarten en het bedienen van de voertuigen. Ondanks dat zijn er toch een aantal dingen niet goed gegaan. Wij zorgen ervoor dat de chauffeurs goede begeleiding krijgen voor het rijden van de route’.
Provincie:
Tag(s):