zaterdag, 5. april 2008 - 12:41

Opvang zwerfdieren Midden-Limburg geregeld

Roermond

Vrijdag 28 maart jl. heeft burgemeester Henk van Beers van Roermond een handtekening gezet onder een tweetal overeenkomsten. Hij tekende de overeenkomst voor de opvang van de zwerfhonden en katten door dierenasiel De Beestenboel uit Altweerterheide en de overeenkomst voor het vervoer van de zwerfdieren. Het vervoer wordt verzorgd door Stichting Dierenambulance Midden-Limburg. Hiermee is de opvang en het vervoer voor de zwerfdieren de komende 4 jaren geregeld.

Tijdens de ondertekening van de overeenkomsten gaven de contractpartners aan vertrouwen te hebben in de samenwerking. Wethouder Gerard IJff, die als verantwoordelijk portefeuillehouder bij de ondertekening aanwezig was, liet weten dat het dierenwelzijn in Roermond hiermee op een hoger niveau is getild. Nu hebben we niet alleen goede afspraken gemaakt voor het vervoer en de opvang van de zwerfhonden en katten, maar ook voor tal van andere kleine dieren in nood, aldus Gerard IJff.

Ook de vertegenwoordigers van de andere partijen, te weten Anne Vleeshouwers van dierenasiel De Beestenboel en Lilian van der Loo van de Dierenambulance Midden-Limburg, lieten enthousiast weten dat zij er alles aan zullen doen om de dieren in nood zo goed mogelijk op te vangen en te verzorgen. Onze vrijwilligers zijn er klaar voor, was de spontane opmerking van Lilian van der Loo. Tijdens de maanden dat beide organisaties hebben proefgedraaid, is alles vlot verlopen. Alleen weet nog niet iedereen de weg naar het dierenasiel in Altweerterheide te vinden, maar dat zal vast niet lang meer duren, zegt de eigenaresse van De Beestenboel.
Provincie:
Tag(s):