dinsdag, 19. februari 2008 - 12:42

Opzet van voor- en vroegschoolse educatie methode midden Suriname

Harderwijk

Op 23 februari vertrekt Kirsten Schipper van de stichting Welzijn Op Maat, voor 3 weken naar midden Suriname om daar de voor-en vroegschoolse educatie methode Opstap en Opstapje te starten.Kinderen van 4 tot 6 jaar worden met werkmaterialen en boekjes spelenderwijs voorbereid op het rekenen, lezen en schrijven in groep 3. Ook voor kinderen van 2-4 jaar is er een programma gericht op hun ontwikkeling.

Welzijn Op Maat heeft het lesmateriaal van de methode geschonken aan de stichting Teeifuka uit Harderwijk. Deze stichting ondersteunt en stimuleert ontwikkelingsprojecten in het midden Suriname gebied, met als doel de persoonlijke ontwikkeling van de bewoners van dit gebied te bevorderen.

Kirsten Schipper gaat nu medewerkers in Suriname trainen om de methode goed op te zetten en uit te voeren. In Harderwijk zijn de Opstap en Opstapje werkwijze gedurende 15 jaar uitgevoerd.

Vanaf Paramaribo zal de reis verder gaan. Eerst met een vrachtbus naar Atjoni (de rivierplaats) en in Atjoni is er een overstap op een rivier boot om vervolgens over de rivier naar Nieuw Aurora te reizen. Deze reis duurt ruim 4 uur met de auto en 1,5 uur op de rivier.

De ontwikkelingen van de uitvoering van het project zal regelmatig te lezen zijn via de website, www.kirstenschipper.waarbenjij.nu. In de eerste week van april 2008 zal er een presentatie worden gegeven over de bevindingen en ervaringen. Bij het Burgerweeshuis is ondersteuning voor dit project aangevraagd.
Provincie:
Tag(s):