woensdag, 13. februari 2008 - 23:54

Oranje derde op Challenge-toernooi in eigen huis

Tilburg

De ijshockey-ers van bondscoach Tommy Hartogs en zijn assistent Dave Livingstone zijn als gastland van het Challenge-toernooi derde geworden. Met een overwinning, een nipt verlies en een zware nederlaag wisten ze Kroatie achter zich te houden.

De vele afzeggingen, waaronder drie in Noord Amerikaanse competities spelende internationals, waren de grootste oorzaak van het vaak matige spel van de Nederlanders. Ondanks dat was Hartogs niet ontevreden over het spel van de invallers. Een aantal van de jonge spelers krijgt bij hun team ook niet veel ijstijd en daardoor misten ze wedstrijdritme. De erg jonge selecite had gezamenlijk nauwelijks meer interlands dan de coaches.

Nederland begon het toernooi goed door vrijdag met 1-0 te winnen van Kroatië, mede door voortreffelijk goalie-werk van Phil Groeneveld. Marcel Kars, net overgestapt van de Amstel Tijgers naar de Duitse competitie, wist in de tweede periode de enige treffer op het bord te zetten.
De tweede wedstrijd speelde Nederland met name in de tweede en derde periode erg goed. Er kon regelmatig druk worden uitgeoefend op de tegenstander en er werden een aantal behoorlijke kansen gecreëerd. Het snelle begin van de Hongaren en enkele persoonlijke foutjes later in de wedstrijd resulteerden uiteindelijk in een geflateerde 3-0 nederlaag.
Op zondag stond de laatste wedstrijd op het programma tegen Oekraïne. Nederland kwam erg verrassend tot twee keer toe op voorsprong, maar het enige resultaat dat daarmee bereikt werd was het wakker schudden van de Oost-Europeanen. En dikke 11-2 nederlaag was het trieste slot van een mooi toernooi.

In ieder geval kijkt ijshockey-minnend Nederland rijkhalzend uit naar het WK in Oostenrijk in April. Als het aan de bondscoach ligt zijn een aantal routiniers er dan wel bij. Er zal minimaal moeten worden gewonnen van Korea en liefst nog hier en daar een puntje erbij sprokkelen om in de divisie te blijven.
Categorie:
Tag(s):