woensdag, 19. maart 2008 - 9:35

Oranje met V-hals op komende EK

(Elfvoetbal) Het nieuwe thuisshirt van het Nederlands elftal heeft geen kraagje meer, maar een v-hals. Kledingsponsor Nike maakt het tenue woensdag bekend, nadat zij eerder al het blauwe uittenue van Oranje presenteerde.

"Het tenue is eigentijds, stijlvol en voorzien van details en subtiele accenten die verwijzen naar historie en traditie", meldt Nike in een persbericht. "We zijn verder gegaan met de lijn van traditionele maar elegante ontwerpen die we in 2006 hebben ingezet�, verduidelijkt Nike-ontwerper Thomas Walker. "Tegelijkertijd wilden we het tenue een uitstraling geven die de toekomst van het Nederlandse voetbal reflecteert.�

De collectie werd ontwikkeld voor het EK-voetbal, maar de ploeg zal ze ook de komende twee jaar dragen. Het Nederlands elftal draagt het nieuwe oranje shirt met bijpassende witte broek waarschijnlijk volgende week woensdag in de oefeninterland tegen Oostenrijk.

Net als bij het uittenue zijn de eerste regels van het Wilhelmus in het nieuwe shirt verwerkt. De tekst “Wilhelmus van Nassouwe, ben ik, van Duitsen Bloed, den Vaderland getrouwe, blijf ik tot in den dood� om precies te zijn. Gekozen is verder voor nassaublauwe sokken, dezelfde kleur als bij de collectie van het uittenue. Een nieuwe pasvorm zorgt er bovendien voor dat het shirt er strakker uitziet. Bovendien is er gekozen voor het Dri-FIT materiaal, zodat vocht makkelijk kan worden afgevoerd.
Categorie:
Tag(s):