maandag, 21. juli 2008 - 16:16

Organisaties werken samen aan veiligheid rond Zwarte Cross

Lichtenvoorde

Komend weekend, 25 t/m 27 juli wordt op de Besselinkschans in Lichtenvoorde het Zwarte Cross Festival gehouden. Het moet vooral een leuk en gezellig evenement zijn waar veel bezoekers op af komen. Dat neemt niet weg dat rondom het evenement veel aandacht is voor de veiligheid.

Samen met de organisatie van het Zwarte Cross Festival zijn gemeente, politie, brandweer en GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) al maanden bezig met de voorbereiding. Achter de schermen zijn veel afspraken gemaakt over een veilig verloop en hoe we zullen handelen als er toch iets mis gaat. Op naleving van die afspraken wordt ook toezicht gehouden. De Gemeente Oost Gelre vraagt begrip voor het feit dat zo’n groot evenement altijd gevolgen heeft voor de omgeving, bijvoorbeeld geluid, licht en verkeersdrukte.

Verkeersmaatregelen
Hoewel nadrukkelijk wordt gewezen op mogelijkheden van openbaar vervoer zullen toch veel bezoekers met eigen vervoer komen. De N18 (Twenteroute) en de N313 (Hamelandweg) zijn de belangrijkste aan- en afvoerwegen. Via duidelijke borden worden de routes aangegeven. De verkeersmaatregelen worden vrijdag vanaf 06.00 uur van kracht en lopen in sommige gevallen door tot maandag in de loop van de dag.

Afsluiting Hamelandweg (N313)
Tijdens het festival wordt de N313 (Hamelandweg) afgesloten voor het normale verkeer. Dat duurt tot maandag in de loop van de dag. Alleen het festivalverkeer vanuit de richting Aalten kan gebruik maken van deze route. Verkeer met een andere bestemming wordt omgeleid via Winterswijk of Varsseveld.

Bussen en taxi’s
Lijnbussen, taxi’s en andere bussen voor groepsvervoer mogen op het speciaal voor hen ingerichte busstation op de N313 (Hamelandweg) hun passagiers afzetten en ophalen.

Automobilisten die alleen iemand willen afzetten kunnen vanaf de Lievelderweg het industrieterrein oprijden tot de Albert Schweizerstraat. Zij hebben geen toegang tot de N313. Op de Albert Schweizerstraat kunnen de passagiers afgezet worden. Parkeren is niet toegestaan.

Verkeer vanuit richting Arnhem / Doetinchem
Vanaf de A18 worden zij naar het festivalterrein geleid via de N18, N318 (Varsseveld - Aalten) en de N313 (Hamelandweg).

· Campinggasten
Het campingverkeer wordt vanaf de afslag N313/N312 (Vragenderweg) over de Vragenderweg, Kapelweg en Vosdijk naar de parkeerterreinen verwezen.

· Bezoekers
De dagbezoekers worden via een ten behoeve van het festival aangelegde verbindingsweg tussen de N313 en Heringsaweg geleid ter hoogte van de Vosdijk. Via de Vosdijk bereiken zij vervolgens de parkeerterreinen.

Verkeer vanuit richting Enschede / Groenlo
Dit wordt vanaf de N18 (Twenteroute) via de Grolsedijk geleid, overgaand in de Pastoor Scheepersstraat. Daar worden campingbezoekers en dagbezoekers naar de parkeerterreinen geleid. Caravans en campers volgen een eigen route via industrieterrein de kamp, Hamelandweg en Vosdijk.

Fietsers / wandelaars
Bezoekers die lopend of per fiets naar het festival komen, worden bij de fietstunnel Vragenderweg /N313 opgevangen. Via een halfverhard pad worden ze naar de fietsoversteek bij de L. Pasteurstraat geleid.

Informatie
Voor informatie over de openbare orde en verkeersmaatregelen rond het Zwarte Cross Festival kunt u bellen met de gemeente Oost Gelre, 0544 – 393535. Deze informatie is ook terug te vinden op www.oostgelre.nl.
Provincie:
Tag(s):