donderdag, 25. september 2008 - 16:57

Oss doet mee aan landelijke pilot Ideeëncentrale

Oss

Samen met de gemeenten Dordrecht, Rotterdam en Zwolle en het ministerie van Binnenlandse Zaken doet de gemeente Oss mee met de landelijke pilot van de Ideeëncentrale. De Ideeëncentrale bestaat uit een webbased ICT-applicatie waarmee alle medewerkers nieuwe ideeën op een eenvoudige manier kunnen indienen en delen met elkaar. Vandaag is de Ideeëncentrale van start gegaan binnen de gemeente Oss.

Goede ideeën komen vandaag de dag uit alle lagen van de organisatie en vanuit de meest onverwachte hoeken, ook die van de collega-gemeenten aan de andere kant van het land. Daar is de Ideeëncentrale voor.

Op het moment bevindt de Ideeëncentrale zich in de pilotfase. Het is de bedoeling dat in een tweede fase overheden uit heel Nederland zich aansluiten bij de Ideeëncentrale.

De applicatie staat op één centrale plek op het internet en is een verzamelplaats voor ideeën die vanaf de eigen gemeentesite ingediend zijn. Iedere gemeente heeft een eigen gedeelte in deze gezamenlijke applicatie. De ingediende ideeën worden beoordeeld en uitgevoerd, of afgewezen, door het ideeënteam en de ideeënraad van de eigen organisatie. De ideeënmanager coördineert de eigen Ideeëncentrale. Wel kunnen medewerkers reacties geven op ideeën van andere organisaties en kunnen ze stemmen op goede ideeën van anderen.

Bij de Ideeëncentrale krijgt elke idee aandacht. Iedereen die een idee inbrengt wordt op de hoogte gehouden van de voortgang. Als klap op de vuurpijl kunnen medewerkers ook nog een prijs winnen voor het beste idee! En medewerkers kunnen zich natuurlijk laten inspireren door ideeën van de andere organisaties.
Provincie:
Tag(s):