dinsdag, 23. december 2008 - 21:01

Ossehaar in Coevorden krijgt LED-verlichting

Coevorden

In de nieuwbouwwijk Ossehaar in Coevorden komt energiezuinige openbare LED-verlichting. LED-verlichting geeft een energiebesparing van 38 procent en heeft een levensduur van 25 jaar. Ook geeft LED-verlichting veel minder lichtvervuiling doordat de ingebouwde lenzen het licht op de weg richten en niet in de omgeving verspreiden.

Voor het bestemmingsplan Ossehaar heeft de gemeente Coevorden hoog ingezet wat betreft de duurzaamheid. Duurzaamheid in het ontwerp, maar ook in materialen en energie.

Duurzaamheid heeft ook betrekking op de openbare verlichting. Genoeg redenen voor de gemeente om in de wijk Ossehaar LED-verlichting te plaatsen. Niet alleen in de nieuwe fases B en C, maar ook in de bestaande fase A. In fase B en C worden de complete masten geplaatst. In fase A worden de armaturen verwisseld. Dit heeft verder geen invloed op de hoeveelheid licht die op straat valt.

De planning is om op 12 januari te beginnen met de vervanging van de openbare verlichting in fase A. Eind januari is daar de verlichting geheel vervangen. Het plaatsen van nieuwe masten in fase B en C gebeurt na oplevering van de eerste woningen.
Provincie:
Tag(s):