zaterdag, 12. januari 2008 - 15:16

'Oude bomen vangen veel winst!' succesvol

Zwolle

De grootscheepse inzameling van kerstbomen ‘Oude bomen vangen veel winst’ in Zwolle heeft dit jaar 11.056 kerstbomen opgeleverd. Dit aantal is iets hoger dan in 2007, toen werden er 10.231 bomen ingezameld. Dit heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt.

Vooral de eerste inzameldag op 4 januari 2008 is met 7.798 ingezamelde bomen een succesvolle dag geweest. De gemeente bedankt alle kinderen heel hartelijk voor hun bijzondere inzet.

Voor elke ingeleverde kerstboom hebben kinderen 20 eurocent gekregen en een stempel op een spaarkaart. Met tien stempels is de stempelkaart vol. Eén volle stempelkaart is een toegangsbewijs voor het Hanzebad of het Aabad. Met twee volle stempelkaarten kunnen kinderen naar een film naar keuze in bioscoop de Nieuwe Buitensociëteit.

Snippers
De ingeleverde kerstbomen zijn op de inzamelpunten versnipperd. De eerste kerstbomen zijn door wethouder Erik Dannenberg in de versnipperaar gedaan. Het versnipperde materiaal gebruikt de gemeente als bodembedekker in de Zwolse plantsoenen.
Provincie:
Tag(s):