dinsdag, 24. juni 2008 - 19:47

'Oude Kraay' speelt gastrol ‘Kinderen Geen Bezwaar’

Amsterdam

Acteur en komiek Johnny Kraaykamp senior speelt een gastrol in de aflevering ‘Oost-indisch in de war’ van de VARA-comedyserie ‘Kinderen Geen Bezwaar’.In deze aflevering, die eerder werd uitgezonden in december 2006, is Kraaykamp sr. te zien als ‘oom’ Albert.

In de aflevering ’Oost-indisch in de war’ komt ene Albert (John Kraaykamp) zijn oude dag bij de familie slijten. Intussen zit Inke met haar uitverkoopjes…

Jan Hendrik (Johnny) Kraaykamp werd in 1925 in Amsterdam geboren. Hij maakte zijn televisiedebuut op 19 maart 1955 in de quiz ‘Weest op uw houde’ (AVRO). Kraaykamp vormde jarenlang een legendarisch duo met Rijk de Gooyer. Hij was te zien in speelfilms als ‘De Aanslag’, ‘De Wisselwachter’ en ‘Iris’ en in tv-series als ‘De Brekers’ en ‘Het zonnetje in huis’. Kraaykamp speelde toneelrollen bij Ensemble, het Amsterdams Volkstoneel en het RO Theater (onder meer in Shakespeare’s ‘King Lear’). Hij was ook te zien in de musicals ‘Oliver’, ‘Irma la Douce’ en ‘De man van La Mancha’.

De hoofdrollen in ‘Kinderen Geen Bezwaar’ worden gespeeld door Alfred van den Heuvel, Anne-Mieke Ruyten, Joey van der Velden, Bobbie Koek en Céline Purcell.
Categorie:
Tag(s):