zondag, 6. januari 2008 - 11:19

Oude man dood aangetroffen

Lelystad

Op zaterdagavond 5 januari, even voor 21.00 uur werd nabij het observatorium aan de Swifterringweg het stoffelijk overschot van een 76-jarige inwoner uit Lelystad aangetroffen. Het slachtoffer werd sinds zaterdagmiddag 14:00 uur vermist en stond bekend als diabetespatiënt. Ondanks een sms-alert, diverse zoekende politie-eenheden en ondersteuning van de politiehelikopter, kwam alle hulp voor de man te laat.

Nadat verontrustende familieleden alarm hadden geslagen bij de politie Flevoland, werd rond 19:00 uur een sms-alert verzonden om gezamenlijk naar de man uit te kijken. Het slachtoffer was ’s middags op de fiets vertrokken met onbekende bestemming. Omdat bekend was dat de man dringend medicijnen nodig had en hij grote gezondheidrisico’s liep werd besloten om met meerdere eenheden op zoek te gaan naar de bejaarde fietser.

Vanaf de grond werd met diverse eenheden naar de man uitgekeken en rond 20:00 uur sloot een politiehelikopter van het KLPD aan bij de zoektocht naar de oude man.

Agenten van de basiseenheid Lelystad troffen het levensloze slachtoffer aan ter hoogte van de toegangsweg naar het observatorium. Uit de eerste onderzoeksresultaten is niet gebleken dat er sprake is van een misdrijf. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen waaraan de man is overleden.
Provincie:
Tag(s):