vrijdag, 21. maart 2008 - 22:04

Oudere dames opgelicht door nepagenten

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee aangiftes van oudere dames uit Gendt en Zevenaar. Zij zouden zijn benaderd door personen die zich voordeden als politieambtenaren en die hen geld afhandig wisten te maken.

Een 81-jarige vrouw meldde dat zij op 20 maart rond 11.45 uur werd benaderd door twee personen (in burgerkleding) die vertelden een politie-onderzoek te verrichten; de twee legitimeerden zich niet. Ze wisten de vrouw te bewegen haar bankpassen af te geven, omdat deze nodig zouden zijn voor het onderzoek. Eén persoon ging daarop met de bankpassen weg; korte tijd later waren er al enkele honderden euro’s van haar rekening afgeschreven.

Een 78-jarige vrouw uit Gendt werd op 20 maart rond 14.20 uur benaderd door een persoon die zich ook bekend maakte als een politiemedewerker die een onderzoek verrichtte. Hij legitimeerde zich met een document; de politie concludeert –aan de hand van de beschrijving van het slachtoffer- dat dit geen officieel politielegitimatiebewijs was.

De man vertelde dat hij voor het onderzoek de vingerafdrukken van het slachtoffer nodig had en dat haar vingerafdrukken wellicht stonden op bankbiljetten die zij in huis had. De vrouw heeft de persoon derhalve enkele honderden euro’s aan biljetten meegegeven.
Provincie:
Tag(s):