maandag, 15. september 2008 - 18:46

Overdracht Airborne Monument

Ede

Leerlingen van groep acht van de Groen van Prinsterschool dragen dinsdag 16 september 2008 het Airborne Monument op de Ginkelse Heide in Ede symbolisch over aan leerlingen van groep zeven van de Prins Constantijnschool in Ede.

De overdracht bestaat uit een kort programma, waarbij de kinderen stilstaan bij de thema’s als oorlog, vrede en veiligheid. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede opent de bijeenkomst bij het monument met een korte toespraak.

Het Airborne Monument wordt elk jaar geadopteerd door een basisschool in het kader van het Project ‘Adopteer een monument’. Dit is in 1985 opgezet door Stichting Februari 1941. Vorig jaar adopteerde groep zeven van de Groen van Prinsterschool het monument. Deze groep, inmiddels groep acht, draagt het Mausoleum nu over aan leerlingen van groep zeven van de Prins Constantijnschool.

Doel van de adoptie is leerlingen vertrouwd te maken met de ontstaansgeschiedenis van een monument. Zo kunnen ze leren begrijpen waarom er mensen in de Tweede Wereldoorlog bereid zijn geweest, en er ook vandaag de dag nog mensen bereid zijn, hun leven te geven voor vrijheid. De adoptie houdt daarmee niet in dat kinderen het monument ook onderhouden.
Provincie:
Tag(s):