dinsdag, 16. december 2008 - 18:58

Overdracht villa ‘Hartenstein’

Arnhem

Op vrijdag 19 december zet burgmeester J.P. Gebben zijn handtekening onder de overeenkomst die de overdracht van villa ‘Hartenstein’ aan Stichting Airborne Museum regelt. De ondertekening vindt plaats in de nu geheel gestripte villa aan de Utrechtseweg in Oosterbeek waar het Airborne Museum normaliter is gevestigd. De overeenkomst is een belangrijke mijlpaal in de nieuw- en verbouw van het museum.

De overdracht bestaat uit het pand villa ‘Hartenstein’ en de daarbij geplande uitbreiding voor het museum. De grond blijft in eigendom van de gemeente.

Nu het museum in Oosterbeek tot augustus 2009 gesloten is kunnen bezoekers gebruik maken van het Informatiecentrum ‘Slag om Arnhem’ aan de Rijnkade 155 in Arnhem (naast dé brug) en eventueel de kleine tentoonstelling in hotel Dreijeroord, Graaf van Rechterenweg in Oosterbeek, bezoeken.

De actuele openingstijden van het Informatiecentrum zijn te lezen op www.airbornemuseum.com. Hier vindt u ook een virtuele museumtour door de oude presentatie in museum ‘Hartenstein’.
Provincie:
Tag(s):