vrijdag, 8. februari 2008 - 11:35

Overheid gaat taxibranche extra controleren

Amsterdam

De Belastingdienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat, UWV, SVB, politie, gemeenten en OM nemen het komende jaar door het hele land de misstanden aan de onderkant van de taxibranche onder de loep.

Uit steekproeven bleek dat deze groep ondernemers het in bijna 45 procent van de gevallen niet zo nauw neemt met het bijhouden van de administratie, het afdragen van belastingen en regelmatig zwart personeel met een uitkering in dienst had. In totaal worden er rond de 1000 - veelal kleine taxibedrijfjes - onder de loep genomen.

Taxibedrijven die zich niet aan de regels houden kunnen sancties verwachten zoals naheffingen en boetes voor de loon-, omzet- en winstbelasting, BPM en MRB, het intrekken van taxivergunningen, Zwartwerkers die ook een uitkering hebben ontvangen moeten het onterecht ontvangen uitkeringsgeld terugbetalen.

De koepelorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer en het Sociaal Fonds Taxi zijn vooraf geïnformeerd over de controles. Zij steunen deze actie omdat de bonafide taxibedrijven oneerlijke concurrentie ondervinden van hun malafide branchegenoten.
Provincie:
Tag(s):