maandag, 19. mei 2008 - 20:36

Overlast Diagonaal: politie treedt flink op

Almere

Zondagavond 18 mei rond 18.30 uur heeft Politie Flevoland drie verdachten aangehouden voor ondere andere openlijke geweldpleging na een vechtpartij op het Diagonaal. De vechtpartij ontstond nadat agenten opnieuw ter plaatse kwamen voor een overlastmelding en een 23-jarige man uit Almere hadden aangehouden omdat hij geen legitimatie kon tonen.

Eén van de omstanders bemoeide zich ermee, trok de deur van de politieauto open waarna de verdachte uit wilde stappen. Toen een van de agenten dit wilde voorkomen sloeg de sfeer om en ontstond een worsteling met de verdachte en enkele omstanders.

De groep omstanders zwelde aan tot circa 100 mensen die zich zeer agressief opstelden. Eén van de omstanders bemoeide zich ermee, trok de deur van de politieauto open waarna de verdachte uit wilde stappen. De Almeerder werd daarbij tegengehouden door een agent. Hij verzette zich hevig en ook de groep van ongeveer 100 man keerde zich tegen de politieagenten.

Vanuit de menigte werd met meerdere voorwerpen naar de politiemensen gegooid en werd een agent geschopt toen hij met een verdachte op de grond lag. Te hulp geschoten politiemensen uit Almere, Lelystad en Zeewolde traden op met de korte wapenstok en arresteerden nog twee verdachten. Eén omstander raakte vermoedelijk gewond door een tik van de wapenstok.

Nadat er meerdere politie-eenheden ter assistentie kwamen en er met de korte wapenstok was opgetreden keerde de rust weer. Er raakte één agent en een omstander gewond.

Via het cameratoezicht in Almere centrum kreeg de meldkamer van Politie Flevoland meerdere overlastmelding binnen. Skaters zouden enkele vernielingen hebben gepleegd en zorgden voor een gevaarlijke situatie door over de reling van een trap te skaten terwijl aan de andere kant auto’s reden.

De politie heeft drie verdachten, waaronder de 23-jarige Almeerder, een 24-jarige man uit Tilburg en een 24-jarige man uit Almere, aangehouden voor openlijke geweldpleging, wederspannigheid, mishandeling van een agent, belediging en het niet voldoen aan bevelen die politieagenten hebben gegeven. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau in Almere en na verhoor ingesloten.

Een agent raakte gewond aan zijn hoofd en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De recherche van de politie in Almere stelt een onderzoek in en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De beelden van cameratoezicht zijn veiliggesteld en zullen worden gebruikt in het rechercheonderzoek.

Op de beelden is onder andere te zien hoe een van de politiemensen een klap in zijn gezicht krijgt en hoe een omstander vanuit de menigte een agent in z’n rug schopt.
Provincie:
Tag(s):