zaterdag, 26. juli 2008 - 17:14

Overlast door buien

Zeist

De buien die zaterdag in de namiddag over de regio Utrecht trokken hebben op diverse plaatsen tot wateroverlast geleid. De brandweer had in sommige plaatsen haar handen vol aan meldingen van wateroverlast.

Winkels aan de Voorheuvel in Zeist hebben forse schade opgelopen door dat het hemelwater via de plafonds de winkels in liepen. Tevens kwamen meerdere winkels blank te staan. Bij de Triodos bank aan de Utrechtseweg liep de parkeergarage en een verdeelstation van Eneco onderwater.

De brandweer pompte het water weg en kreeg daarbij assistentie van de brandweer Bunnik. In het Slot Zeist moesten opnames voor een tv-programma worden afgebroken omdat de kelder onder water stond en de stroom was uitgevallen.

In Houten werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Ploegveld door blikseminslag in de schoorsteen van de woning. Door de klap brak een groot deel van de schoorsteen af.

Ook zondagmiddag verwacht het KNMI weer onweersbuien. Ook deze kunnen weer uitgroeien tot fikse exemplaren met windstoten, hagel en veel neerslag.
Provincie:
Tag(s):