vrijdag, 30. mei 2008 - 10:22

Overlast door onweer

Achterhoek

Een front van onweersbuien heeft donderdagmiddag 29 mei voor de nodige overlast in de Achterhoek en Veluwe gezorgd.Bij enkele woningen sloeg de bliksem in en raakten installaties in storing. Bij de politie en brandweer zijn geen meldingen van gewonden.

De meeste meldingen kwamen tussen 12.00 en 13.40 bij de regionale meldkamer en het politieservice centrum in Apeldoorn binnen. Even voor het middaguur bleek de bliksem te zijn ingeslagen aan de Hendrik van Bramerenstraat in Vorden.

Bij één woning was een groot gat in het dak geslagen en de bliksem zorgde voor schade aan meerdere installaties in aangrenzende woningen. Ook ontstond er een gaslek op straat en viel de stroom in een deel van de wijk uit.

De hulpverleningsdiensten rukten uit en de brandweer heeft het gat in het dak provisorisch gedicht in afwachting van een aannemer. Het gaslek werd door de Nuon gedicht.

In Aalten sloeg de bliksem in bij een woning aan de Prunusstraat. Er ontstond geen brand en ook hier was het effect van de inslag bij meerdere woningen merkbaar; kapotte computers en tv’s en uitgevallen cv-installaties. In één woning is door de blikseminslag de waterleiding op de bovenverdieping gesprongen en ontstond aanzienlijk waterschade.

In Wezep sloeg de bliksem bij een woning aan de Schoffel in. Hier was de schade ook enorm en duidelijk was dat de meterkast de grootste klap had gehad. Deze lag in stukken in de woonkamer.

Bij diverse winkels en bedrijven gingen alarminstallaties in storing en deze zijn inmiddels allemaal weer verholpen.

Op het spoor is nog steeds sprake van storing. Dit geldt in de Achterhoek en op de Veluwe.
Provincie:
Tag(s):