woensdag, 17. september 2008 - 9:45

Overlast door werkzaamheden aan Kennedybrug

Maastricht

Vanaf woensdag 24 september tot en met woensdag 26 november vindt er in Maastricht groot onderhoud plaats aan de Kennedybrug. In die periode zal in twee richtingen de hele asfaltlaag tussen het Tongerseplein en het kruispunt aan de Akersteenweg worden vernieuwd.

Het werk wordt voor het overgrote deel in de weekenden en in de avond/nacht uitgevoerd. De werkzaamheden worden opgesplitst in verschillende werkvakken en er wordt altijd maar in één richting gewerkt. Het autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Noorderbrug. Op dit moment worden al voorbereidingswerkzaamheden uitgevoerd. De planning van werkzaamheden is zo ingericht om voor de decemberdrukte de Kennedybrug weer onbeperkt beschikbaar te hebben.

In het weekend van 24 tot en met 26 oktober en in het weekend van 7 november tot en met 9 november is de overlast het grootst. In deze weekenden worden de metalen verbindingen tussen de brugdelen vervangen en wordt het kruispunt Hubertuslaan en Pr. Bisschopsingel (politiebureau) gereconstrueerd. Tijdens dit werk is het hele tracé steeds in één richting afgesloten voor alle verkeer. Ook fietsers en voetgangers kunnen dan in deze weekenden in de afgesloten richting niet over de brug en worden omgeleid. De werkzaamheden starten in beide weekenden vanaf vrijdag 18.00 uur en duren tot maandagmorgen 06.00 uur.

Van vrijdagavond 24 tot en met maandagmorgen 27 oktober is in de richting Tongerseplein – Kennedybrug - Akersteenweg geen verkeer mogelijk. Dit heeft grote gevolgen voor de wijken Villapark, Sint Pieter en Jekerdal, die dan alleen bereikbaar zijn via de Maasboulevard. Van vrijdagavond 7 november tot en met maandagmorgen 10 november is er geen verkeer mogelijk in de richting Akersteenweg – Kennedybrug - Tongerseplein.

De overige avond/nachtwerkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met donderdag en starten om 19.00 uur (donderdag om 21.00 uur) en duren tot 06.00 uur. De overige weekendwerkzaamheden starten op zaterdag om 18.00 uur en eindigen op maandagmorgen om 06.00 uur.

In september 1979 is voor het laatst het asfalt grootschalig vernieuwd op de Kennedybrug.
Provincie:
Tag(s):