woensdag, 29. oktober 2008 - 15:18

Overlast op A1 door meerdere aanrijdingen

Apeldoorn

Dinsdag 28 en woensdag 29 oktober vonden er op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn drie aanrijdingen plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Twee personen raakten daarbij gewond, meldt de politie.

Op dinsdag vond om 06.45 uur een aanrijding plaats waarbij vier auto’s betrokken waren. Het ongeval gebeurde op de linker rijstrook voor het verkeer in de richting Apeldoorn. De aanrijding zorgde voor enorme verkeersoverlast. Een 18-jarige bestuurder van een bestelauto uit Lochem kon niet meer tijdig afremmen voor de afremmende file voor hem. Drie auto’s werden total loss afgesleept.

Woensdagochtend vonden twee aanrijdingen onder Apeldoorn plaats. De eerste vond even na 07.00 uur plaats tussen een vrachtwagen, een bestelwagen en een auto. Ook nu reed het verkeer weer langzaam en ontstond een aanrijding.

Er ontstond een file en toen even na 08.30 uur drie vrachtwagens en twee auto’s met elkaar in botsing kwamen zorgde dit opnieuw voor overlast op de A1. Bij deze aanrijding liepen twee bestuursters van auto’s nekletsel op en zij werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een 36-jarige bestuurder van een vrachtwagencombinatie uit Oosterwolde botste met geringe snelheid achter op het afremmende verkeer. Door de klap ontstond er een domino-effect met de gewonden in de twee voorste auto’s.
Provincie:
Tag(s):