dinsdag, 24. juni 2008 - 21:41

Overlast, stof, lawaai en dan een barbecue……

Zuidlaren

De werkzaamheden aan de Verlengde Stationsweg en de Schipborgerweg in Zuidlaren brengen nogal wat overlast mee voor de bewoners. Daarom trakteren de beide betrokken aannemers, de nutsbedrijven en de gemeente Tynaarlo hen woensdagavond op een barbecue.

Het project ging al op 27 maart van start. Na een voortvarende start diende zich een aantal verrassingen aan in de vorm van kabels en leidingen, die er wel lagen maar niet op tekening stonden of op andere plekken lagen. Dit alles heeft, ondanks een grote inspanning van de beide aannemers, geresulteerd in een achterstand van 5 weken t.o.v. van de planning.

Ondanks de achterstand blijven de beide aannemers, de nutsbedrijven en de gemeente op een goede manier samenwerken om de overlast zo minimaal mogelijk te houden en de voortgang te waarborgen. Dit is een compliment waard, aangezien dit niet altijd standaard is bij dit soort ingewikkelde reconstructies. De Verlengde Stationsweg is volgens plan op 16 juni afgesloten voor alle verkeer en zal, ook volgens plan, op 4 juli weer open gaan. De werkzaamheden zijn dan nog niet afgerond.

Omdat de bewoners zo lang en veel langer dan gepland met overlast te maken hebben, hebben de betrokken partijen besloten om hen samen een barbecue aan te bieden. Deze barbecue wordt gehouden op het pleintje voor kapsalon Vivaldi en Dynamia bewegingstherapie aan de Schipborgerweg in Zuidlaren op 25 juni van 18.00 – 20.00 uur.
Provincie:
Tag(s):