zondag, 23. november 2008 - 19:49

Overtredingen bij grote verkeerscontrole

Groningen/Haren

De politie heeft zaterdagavond en -nacht op diverse plaatsen in de binnenstad verkeerscontroles uitgevoerd. Behalve de controle van taxichauffeurs werden ook alcoholcontroles gedaan en werden ruim 800 kentekens nagetrokken. Daarnaast werd toezicht gehouden op andere verkeerssituaties. Ook in Haren werd gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol.

Enkele tientallen taxichauffeurs zijn gecontroleerd. Tegen vier taxichauffeurs werd proces-verbaal opgemaakt omdat ze met te hoge snelheid door de binnenstad van Groningen reden. Ze hielden geen rekening met de winterse omstandigheden. Een chauffeur reed 87 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Eén beroepschauffeur kreeg een bekeuring omdat zijn auto niet APK-gekeurd was.

Gedurdende de avond en nacht heeft de politie bijna 700 blaastesten uitgevoerd. Zowel automobilisten als bromfietsbestuurders werden gecontroleerd. Elf personen bleken onder invloed van alcohol. Drie bestuurders moesten direct hun rijbewijs inleveren omdat ze ver boven het toegestane promillage zaten.

De politie maakte tijdens de controle gebruik van een systeem om kentekens te scannen. Een deel van de gecontroleerde en aangehouden bestuurders was eerder aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Ook hadden twee personen openstaande boetes met een totale waarde van duizend euro. Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet gebruiken van fietsverlichting, fout parkeren en tegen de rijrichting in rijden.
Provincie:
Tag(s):