donderdag, 12. juni 2008 - 15:08

Overval 'Hondsiep' blijkt in scene gezet

Haps

De overval op tankstation Hondsiep langs de A73, vrijdagochtend 23 mei jl. blijkt in scene te zijn gezet door een 33-jarige medewerker, afkomstig uit Venlo. De man werd, na een intensief rechercheonderzoek, woensdagochtend door het onderzoeksteam in zijn woning aangehouden.

Ook zijn 25-jarige echtgenote werd aangehouden. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid en heling. De man wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking en het doen van een valse aangifte. Gedurende het onderzoek rezen vragen over de geloofwaardigheid van de aangever, de nu aangehouden man uit Venlo. Hij verklaarde dat hij in het kantoor van het tankstation door een gemaskerde man was overvallen, die er met een geldbedrag uit de kluis vandoor ging. Geen van de aanwezige collega's of klanten hadden iets van de overval gemerkt. Het slachtoffer zou zijn vastgetaped.

Woensdagochtend werd ook een huiszoeking gedaan in de woning van de verdachte. Daarbij werd een deel van de buit teruggevonden. Ook vond de politie aankoopbonnen van recent gekochte spullen. Zowel de man als zijn vrouw legden in de loop van de middag een bekentenis af. Zij verklaarden uit financiële nood de overval te hebben geënsceneerd. Beiden zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):