woensdag, 24. september 2008 - 10:52

Overval op boekenwinkel

Winschoten

Een boekenwinkel aan de Engelstilstraat in Winschoten is dinsdagmiddag overvallen. Omstreeks kwart over vijf stapte een tot nu toe onbekende man de zaak binnen. Hij toonde belangstelling voor boeken en vertrok voor enkele minuten, naar zijn zeggen om te pinnen. Bij terugkomst wilde de man een boek afrekenen maar haalde een wapen te voorschijn en zette dat tegen het hoofd van de verkoopster.

De man griste vervolgens geld uit de kassa en rende weg via het Noorderplein in de richting van de Olijslagerstraat. De overvaller is een naar schatting 50 jaar oude man, met een fors postuur en een ietwat bol gezicht. Hij had een blauwe muts op het hoofd en droeg een geblokt overhemd. De politie verzoekt getuigen of mensen die op een andere manier over informatie beschikken contact op te nemen met het politiebureau in Winschoten via het telefoonnummer 0900-8844.

De politie is ook op zoek naar een ongeveer 50-jarige vrouw die enkele minuten in de zaak was toen ook de overvaller er al rond liep. Ook zij wordt gevraagd als getuige contact met de politie op te nemen. De politie houdt vandaag in de omgeving van de boekenzaak een buurtonderzoek.
Provincie:
Tag(s):