zondag, 16. november 2008 - 13:23

Overval woning: twee arrestaties na tips buurtbewoners

Almere

Twee mannen van 45 en 49 jaar oud zijn zaterdagavond 15 november rond 23.45 uur aangehouden.

De Almeerders worden ervan verdacht rond 23.00 uur met geweld een woning te zijn binnen gedrongen in de Staatsliedenwijk.

Rond 23.00 uur belden twee mannen aan bij een woning in de Staatsliedenwijk. Nadat de 87-jarige bewoner de voordeur opende, drongen de mannen de woning binnen. Daar sloegen zij de bejaarde man en eisten geld.

De bewoner wist alarm te slaan waardoor hij buurtbewoners alarmeerde. Hierdoor sloegen de twee verdachten op de vlucht. Een te hulp geschoten buurtbewoner belde direct 1-1-2 waarna meerdere politie eenheden ter plaatse gingen.

Aan de hand van goede getuigenverklaringen en signalementen van de daders wist de politie de woning van de vermoedelijke verdachten te achterhalen.

Rond 23.45 uur viel de politie de woning in de Kruidenwijk binnen. In deze woning werden de twee genoemde Almeerders, die voldeden aan het signalement, aangehouden.

De hevig overstuur geraakte bejaarde bewoner is opgevangen door familie. Het is nog onbekend of de verdachten iets hebben buit gemaakt. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):