dinsdag, 11. maart 2008 - 16:22

Overvallen en insluipingen in Assen opgelost

Assen

De politie in Assen heeft met de aanhouding van twee verdachten vijf overvallen en twee insluipingen in hoofdstad opgelost. De overvallen en insluipingen werden gepleegd van september 2007 tot en met februari 2008.

Een van de verdachten, een bij de politie bekende 19 jarige veelpleger uit Assen, heeft bekend twee overvallen te hebben gepleegd op een videotheek en één op een dierenzaak aan de Kleuvenstee in winkelcentrum Marsdijk. Hij maakte hierbij gebruik van een mes waarmee hij het personeel bedreigde en dwong geld af te geven.

Bij de tweede overval op de videotheek werd hij geholpen door zijn 17 jarige eveneens uit Assen afkomstige vriend.

De 19 jarige Assenaar bekende tevens overvallen te hebben gepleegd op een bloemenzaak aan de Groningerstraat en een tabaks-lektuurzaak aan de Gedempte Singel. Ook hierbij maakte hij gebruik van een mes waarmee hij het personeel bedreigde en dwong geld af te geven.

Daarnaast bekende de veelpleger uit Assen bij twee woningen aan de Deelheugte naar binen te zijn geslopen waarna hij onder andere sieraden, een portemonnee en een camera meenam.

Hij verklaarde in verband met geldgebrek de overvallen te hebben gepleegd. De totale buit, een geldbedrag van ruim € 1300, ging op aan een luxe levendje waaronder het overnachten in een hotel in Assen.

Het tweetal zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):