maandag, 26. mei 2008 - 22:00

Overvallen in Wachtendonk en Roermond in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht van de Avro besteedt dinsdag aandacht aan een overval op een bestelbusje in het Duitse Wachtendonk. De overval vond plaats op dinsdag 8 januari, rond 2.45 uur, net over de grens bij Venlo op de A40. De daders gingen ervandoor met de inhoud van de bus: computerchips ter waarde van ruim 1,5 miljoen euro.

De chauffeur van het busje kreeg een stopteken vanuit een Audi A3. In die Audi zaten twee mannen, waarvan één in een politie-uniform. De twee mannen uit de Audi bedreigden de bestuurder met een vuurwapen. Op dat moment verscheen een goudkleurige VW Passat met een derde dader. Gezamenlijk laadden ze de dozen met computerchips in de Passat. Niet veel later reed een echte politie-surveillanceauto de parkeerplaats op. Daarop vluchtten de bestuurder van de Audi en de bestuurder van de Passat in de goudkleurige Passat. De man in politie-uniform startte de grijze Audi, maar de motor sloeg na 40 meter af. Hij vluchtte weg, de velden in. Van deze man zijn bewakingsbeelden van een tankstation in Wachtendonk waar hij de volgende dag een taxi bestelde. De Passat kon met de buit ontkomen.

Omdat er aanwijzingen zijn dat de man in politie-uniform uit de regio Noord- en Midden-Limburg afkomstig is, is van deze roofoverval een reconstructie gemaakt.

Verder besteedt het Opsporingsprogramma aandacht aan de geweldadige inbraak aan de Sportstraat in Roermond, waarbij in de nacht van 29 op 30 maart een 55-jarige bewoner gewond raakte.

Wanneer de man en zijn vrouw ‘s nachts rond 0.30 uur thuiskomen, treffen zij een inbreker in hun woning aan. De man achtervolgt de inbreker in de woning en loopt daarbij een steekwond op in zijn arm. De inbreker vlucht daarna. Op de website van Opsporing Verzocht wordt aandacht aan deze zaak besteed.
Provincie:
Tag(s):