zondag, 19. oktober 2008 - 14:56

Overvaller aangehouden na grens-overschrijdende achtervolging

Stein

In Stein is zaterdagmiddag een 52-jarige man uit Geleen aangehouden die kort tevoren een overval had gepleegd op een bakkerij in het Belgische Maasmechelen. Ook probeerde hij een winkel in Geleen te overvallen. De man was op 5 oktober ook al aangehouden voor een poging beroving van een vrouw in Geleen, meldt de politie.

Zaterdagochtend rond negen uur heeft de man een medewerkster van een drogisterij aan de Salmstraat met een mes bedreigd en eiste geld. Zij wist haar collega's in het magazijn te alarmeren. Toen die de winkel in kwamen, ging de man er direct vandoor.

Kort daarna heeft de man een bakkerij in Maasmechelen overvallen. Ook daar bedreigde hij het personeel en wist er met een onbekend geldbedrag vandoor te gaan. Daarbij raakte niemand gewond. De Belgische politie zette de achtervolging in. Toen de man richting de Nederlandse grens vluchtte, werd afstemming gezocht met de Nederlandse politie. Vanaf de grens heeft de Belgischepolitie haar Nederlandse collega's ondersteund. Tijdens deze rit heeft de man getracht te ontkomen waarbij hij zowel het voertuig van de Belgen als die van de Nederlanders schampte. Uiteindelijk eindigde de achtervolging in de Van de Marckenstraat in Stein.
Provincie:
Tag(s):