woensdag, 30. januari 2008 - 10:43

Overvaller maakt schoon schip

Doetinchem

Een 42-jarige in Arnhem ingeschreven man heeft zich afgelopen weekend bij de politie in Doetinchem gemeld. Hij wilde enkele overvallen opbiechten. Hij is de afgelopen dagen verhoord en dinsdag 29 januari voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen.

De man, die eigenlijk geen vast woonadres heeft, meldde zich in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari bij de politie Doetinchem. Hij wilde schoon schip maken en vertelde de dienstdoende agenten dat hij enkele overvallen had gepleegd.

De man werd ingesloten en in het politieverhoor legde hij verklaringen af over twee overvallen op Aldi-vestigingen in Doetinchem (18 januari 2007) en Dieren (5 februari 2007) en een overval op een Zeeman-vestiging in Doesburg (4 januari 2008).

Bij de supermarkten bedreigde hij rond sluitingstijd het aanwezige personeel met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en wist geld buit te maken. Bij Zeeman mislukte de overval en ging de man er zonder buit vandoor.

De verdachte is dinsdag 29 januari voorgeleid voor de Rechter-commissaris en blijft in voorlopige hechtenis. De benadeelde bedrijven zijn inmiddels op de hoogte gesteld.
Provincie:
Tag(s):