dinsdag, 26. februari 2008 - 14:51

Overvallers McDonalds gearresteerd

Almere

Maandagavond rond 22.00 uur werden twee verdachten van 19 en 20 jaar door een arrestatieteam van de politie in Almere aanhouden. Het tweetal wordt verdacht van de gewapende overval op het McDonalds restaurant aan de Oorweg op 7 februari. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Na de overval volgde een achtervolging waarbij door agenten op de overvallers werd geschoten. De twee wisten ondanks een flinke klopjacht en het uitkammen van de Stedenwijk aan de politie te ontkomen. Beiden zijn ingesloten, in verzekering gesteld en zitten vast.

Na de overval op donderdag 7 februari startte de recherche van district Zuid een uitgebreid onderzoek om de overvallers zo snel mogelijk te kunnen inrekenen. Tactisch en technisch onderzoek leidde naar het spoor van de twee Almeerse verdachten.

Omdat ze geweld niet schuwden en er sprake was van vuurwapengebruik werd in overleg met een officier van justitie van het parket Zwolle-Lelystad een arrestatieteam ingezet.

De 19-jarige verdachte werd maandagavond terwijl hij in de omgeving van het Centraal Station op straat liep, overmeesterd en ingerekend. Kort hierna vielen de specialisten van de politie een woning binnen in de Almeerse Stedenwijk waar de tweede overvaller, een 20-jarige Almeerder, werd gearresteerd.

Rechercheurs doorzochten de woning en troffen diverse goederen aan die mogelijk bij deze overval gebruikt zouden zijn. Alle goederen zijn in beslag genomen en voor forensisch onderzoek veilig gesteld.

De 20-jarige verdachte bleek bij zijn insluiting lichtgewond te zijn aan zijn been. Hij verklaarde zelf gewond te zijn geraakt bij een valpartij met een scooter. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe en waardoor het letsel is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):