woensdag, 2. april 2008 - 18:07

Oververhitte lamp zet kinderkamer in vuur en vlam

Amsterdam

Een oververhitte lamp was woensdagmiddag de oorzaak van een flinke brand in een woning aan de Kamperfoelieweg in Amsterdam. Bij de brand raakten een vrouw en twee kinderen gewond, zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De woning brandde volledig uit en is onbewoonbaar geworden.

Een woordvoerder van de brandweer liet aan Blik Op Nieuws weten dat de oververhitte lamp er om 16.45 uur voor zorgde dat de slaapkamer van een van de kinderen in brand vloog. De bewoners wisten op tijd aan de vlammenzee te ontsnappen. De moederen haar twee kinderen kregen zoveel rook binnen dat ze onwel werden. Zij zijn ter controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Een cameraman van het programma 'Trauma' reed met de ambulance mee en legde de behandeling van de kindjes en hun moeder vast. Dit programma is iedere dag om 20.00 uur te zien bij SBS6. Beide kinderen kregen als troost en voor de schrik een beertje van de politie.

De brandweer had het vuur snel geblust. De woning is door de brand onbewoonbaar geworden. De bewoners van de bovengelegen woning kunnen in de loop van de avond weer terug naar huis.
Provincie:
Tag(s):