dinsdag, 5. augustus 2008 - 10:07

Paard zoekt verkoeling

Soest

Een paard heeft zondagavond de brandweer van Soest enige tijd beziggehouden toen het de voorkeur gaf aan de verkoeling van het slootwater boven het verblijf in de wei. Het dier had zich uit de kudde losgemaakt en was door de afrastering gebroken om een verkoelende duik te kunnen nemen in de brede sloot langs de Verlengde Hooiweg ter hoogte van de aanlegplaats van de fietsboot Amersfoort-Eemmeer.

Hoewel het dier aanvankelijk alles tegengesteld deed aan wat de brandweerlieden wilden om hem op het droge te krijgen, lukte dat uiteindelijk toch. Het paard werd door brandweermannen aan weerszijden van de sloot door middel van een slang richting het met een ladder afgesloten deel van de sloot gedreven.

Toen het in de gaten had dat het geen kant meer op kon, was enig lawaai voldoende om het dier de kant op te krijgen. Daar werd hij door de kudde als een verloren zoon ingehaald. Een geraadpleegde dierenarts vond het, met het oog op de temperatuur van het water, niet nodig extra maatregelen te nemen.
Provincie:
Tag(s):