dinsdag, 12. februari 2008 - 23:22

Paarden en pony's ontsnapt

Dinsdagochtend kwamen er meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van loslopende pony's in Zonnemaire.Deze twee zwarte pony's zijn in de afgelopen paar dagen al vaker losgebroken uit hun weiland en veroorzaken elke keer gevaarlijke verkeerssituaties.

De eigenaar van de beesten is niet bekend. De pony's zijn dit keer naar een natuurgebied in de buurt gedreven en daar voorlopig gestald.

Iets later in de ochtend kwam een volgende melding van loslopende dieren.Dit keer betrof het een tweetal paarden die losgebroken waren uit hun weiland op de Prunjeweg in Serooskerke (SD). De paarden liepen op de N57 en ook hier ontstonden gevaarlijke situaties. Diverse politiemensen en omstanders konden de paarden een stuk grasland opdrijven.

Kennelijk had de eigenaar gemerkt dat de paarden ontsnapt waren, want zij kwam enige tijd later langs om de beesten op te halen en ze naar hun eigen thuishaven mee te nemen. Toen bleek dat de paarden geschrokken waren van een vrachtauto en er in paniek vandoor waren gegaan.
Provincie:
Tag(s):