dinsdag, 3. juni 2008 - 21:21

Paardentram als streekvervoer

Den Bosch

De bussen van het stads- en streekvervoer rijden niet. Dus ontwikkelt CNV stads- en streekvervoer in 's Hertogenbosch woensdag 4 juni alternatief vervoer. Dat gaat naar Den Bosch toe.. dit keer in een paardentram.

Woensdag is traditioneel de dag van de Bossche markt. Om het kooppubliek toch daar te krijgen rijdt tussen 11.00 en 15.00 uur een paardentram tussen centraal station en markt. Winkelend publiek mag gratis opstappen.

Plaatselijk actieleider Robbim Heins over de actie: "De werkgevers klagen steen en been over de dieselprijzen. Vanwege de hoge prijzen zijn ze niet meer in staat om met het personeel een fatsoenlijke loonsverhoging af te spreken; zeggen ze. Dus zet dat personeel deze dag de paardentram maar in."

Landelijk onderhandelaar Wyb Kusters had graag gezien dat op deze woensdag de bussen alweer zouden rijden, vanwege een gesloten cao-akkoord. "Maar de werkgevers komen steeds met aanbiedingen die niet zijn wat ze lijken. De hoge percentages 'loonsverhogingen' die zij steeds ten tonele voeren, blijken telkens een flinke aderlating te ondergaan als wij doorrekenen wat de werknemers daarvoor moeten inleveren."

Voor donderdag 5 juni staat een grote demonstratie in Utrecht gepland. Om 11.00 uur verzamelen honderden chauffeurs op het Jaarbeursplein.
Provincie:
Tag(s):