vrijdag, 18. april 2008 - 9:24

Paleisdak open voor publiek

Apeldoorn

Paleis Het Loo stelt op 30 april, 11 en 12 mei aanstaande het paleisdak open voor publiek. In vroeger tijden voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een spectaculaire ervaring! De trap over de zolders in de voormalige woning van koningin Wilhelmina, die Paleis Het Loo nog tot haar overlijden in 1962 bewoonde, leidt naar een dakterras.

Vanaf dit hoge punt kunnen bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van 6 hectare, dat omsloten wordt door het bosrijke paleispark. De tuin is met zijn symmetrisch aangelegde parterres, beelden en fonteinen, uniek in Europa.

In de Westvleugel van het paleis kunnen bezoekers nog tot en met 4 mei de tentoonstelling Fris en rein aan het hof, vorstelijk toiletgerei uit de negentiende eeuw bezoeken, met voorwerpen die in de Nederlandse paleizen werden gebruikt voor de persoonlijke hygiëne.

Daarnaast is in de maanden april en mei het omliggende paleispark met zijn bloeiende rododendrons toegankelijk voor publiek, waarbij de bezoeker een wandeling kan maken rondom Jachtslot Het Oude Loo, het buitenverblijf van H.M. de Koningin.
Provincie:
Tag(s):