donderdag, 11. september 2008 - 15:05

Pand gehandicapten-opvang door brand verwoest

Beek

In dagopvang Ut Atteljee voor gehandicapte kinderen in Beek heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed. De brand brak even voor 14.30 uur uit in een bovenwoning van het pand aan de Stationsstraat en ging gepaard met een forse rookontwikkeling. Bij de brand raakte de beheerder van het pand en een brandweer man gewond, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In totaal waren er 11 personen (8 kinderen, 2 begeleiders en de beheerder) in het pand aanwezig toen het vuur uitbrak. Zij konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen. De beheerder liep daarbij lichte verwondingen op en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar vervolgens stortte het plafond van het pand in, waarna een grote brand ontstond, aldus de zegsman. Hierop werden meerdere brandweereenheden opgeroepen. Rond 16.30 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. De brandweer is nog tot in de avond bezig met de nabluswerkzaamheden. Het gebouw is door de brand verwoest.

Door de brand hebben de aangrenzende panden ook water- en roetschade opgelopen. De bewoners in de buurt werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden, maar hoefden hun woning niet te verlaten.

Er zijn bij de brand geen schadelijke stoffen vrijgekomen, zegt de brandweerwoordvoerder. Wel zullen er nog in de aangrenzende panden metingen worden verricht, waneer de situatie dit toelaat.

Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.
Provincie:
Tag(s):