woensdag, 21. mei 2008 - 9:50

Pand Oude Markt weer ontruimd

Sittard

Het pand aan de Oude Markt in Sittard, waar afgelopen zondag een penetrante geur werd geconstateerd, is dinsdagavond weer ontruimd. Dit gebeurde na klachten van omwonenden dat de geur weer werd geroken. De brandweer werd rond 18.30 uur gealarmeerd en besloot het pand te ontruimen. Vervolgens is zij het pand ingegaan op zoek naar de geurbron.

Zo’n 8 bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een hotel, meldt woordvoerder De Kever van de gemeente Sittard-Geleen. Uiteindelijk trof de brandweer in het pand een kamer aan, waarin meerdere soorten chemicaliën stonden, waaronder benzine. Ook was er een plek op de vloer, waar vloeistof in was getrokken. De brandweer heeft de deklaag van de vloer eruit gehaald. De aangetroffen stoffen worden verder onderzocht. Ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zal onderzoek hierna doen.

Nadat de deklaag was verwijderd en het riool goed doorgespoeld, bleek de geur verdwenen te zijn, aldus de zegsman. De bewoner van de kamer waar de chemicaliën werden aangetroffen, is door de politie meegenomen voor verhoor. Volgens een politiewoordvoerder gebruikte de man de benzine voor een radiografisch bestuurbare auto.

De overige bewoners konden kort na middernacht weer terugkeren naar hun kamers.
Provincie:
Tag(s):